<<< повернутися | обговорити на форумі >>

4/12/2014

 

У кінці листопада Науково-методичним центром НАКСУ було підготовлено та проведено в Києві семінар "Застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності в кредитних спілках". У зв'язку з незаплановано великою кількістю бажаючих  взяти участь у семінарі, цей навчально-практичний захід було організовано для трьох груп слухачів 26, 28 листопада та 3 грудня. Загалом у семінарах взяли участь більше 80 працівників кредитних спілок як членів НАКСУ, так і таких, що не входять до складу Асоціації з усієї України. Матеріал викладала директор. аудиторської фірми „НАКС-Аудит” Наталія Аксьонова. Така висока зацікавленість кредитних спілок темою даних семінарів пояснюється тим, що датою переходу на Міжнародні стандарти фінансової звітності встановлено 1 січня 2015 року.

Під час семінарів було розглянуто підготовчий, організаційний та практичний етапи переходу кредитних спілок на МСФЗ: слухачі отримали вкрай важливу, актуальну та своєчасну інформацію, подану простою і доступною мовою фахівцем високого рівня, а також об’ємні збірники методичних матеріалів. Для найкращого сприйняття і подальшого застосування Міжнародних стандартів у практичній діяльності програма семінарів включала не лише теоретичну частину, а й об’ємний практичний блок. Завдяки цьому кожен з учасників семінарів отримав не тільки необхідну базу знань, але й чіткий поетапний план переходу на МСФЗ, тобто його покрокову інструкцію.

Нагадуємо, що кредитні спілки, які не змогли взяти участь у семінарах, можуть отримати методичні матеріали в електронному вигляді. Заявки на отримання матеріалів надсилайте на ел. адресу . Наступний цикл семінарів з приводу переходу кредитних спілок на Міжнародні стандарти обліку та звітності планується провести у квітні 2015 року, під час складання першої фінансової звітності КС за Міжнародними стандартами.

   

 

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >>