<<< повернутися | обговорити на форумі >> | фото з Конференції (посилання відкривається у новому вікні) >>>

19/10/2011

Міжнародна науково-практична конференція НАКСУ

З 2 по 9 жовтня у м. Кемер (Туреччина) проходила Міжнародна науково-практична конференція кредитних спілок, організована Національною асоціацією кредитних спілок України. Проведення науково-практичних конференцій восени вже стало традиційним. Особливістю цьогорічної конференції було те, що участь у ній, за домовленістю з Лігою кредитних спілок Росії, взяли 10 працівників російських кредитних спілок. Вони представляли кредитно-кооперативний рух Башкортостану. Від кредитних спілок — членів НАКСУ у конференції взяло участь майже 60 представників.

Конференція включала в себе пленарне засідання та обговорення проблем у робочих секціях. Ключова дискусія під час пленарного засідання відбулася на тему «Рух кредитних спілок на сучасному етапі: шляхи подальшого розвитку в посткризовий період». Зокрема, йшлося про необхідність термінового прийняття змін у законодавстві, що регулює діяльність кредитних спілок. Перш за все це стосується доопрацювання та прийняття Закону № 2256 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань діяльності системи кредитних спілок". Учасники засідання висловили застереження щодо численних законодавчих ініціатив (трьох законопроектів, що вже знаходяться на розгляді у Верховній Раді, та ще двох, які готуються до подання у ВР з боку Держфінпослуг). Оскільки усі ці законопроекти або частково, або кардинально мають різні бачення подальшого законодавчого врегулювання ринку кредитних спілок, це практично унеможливлює прийняття дійсно необхідних для кредитних спілок законодавчих змін.

Під час конференції було детально обговорено проекти законів, розроблені ДФП "Про фонд гарантування вкладів членів кредитних спілок" та "Про внесення змін до деяких законів України (щодо примусової санації або ліквідації неплатоспроможних кредитних спілок)". Учасники підтримали позицію Виконавчої дирекції НАКСУ щодо неприпустимості тих норм, які викладено у вищезгаданих оприлюднених ДФП проектах законів.

Крім того у пленарному режимі був проведений семінар-круглий стіл щодо організації системи захисту персональних даних в кредитних спілках. Його учасники отримали змістовні відповіді на усі поставлені питання. Також прийнято до відома, що НАКСУ розпочинає серію семінарів із залученням спеціалістів з Державної служби захисту персональних даних, які проходитимуть найближчим часом.

Перебування на конференції також дало можливість представникам кредитних спілок України обмінятися досвідом з російськими колегами та між собою, обговорити шляхи вирішення наявних проблем. Неофіційна частина конференції включала в себе багату екскурсійну програму.

Учасники конференції одноголосно висловились за необхідність і у подальшому проводити аналогічні заходи.

фото з Конференції (посилання відкривається у новому вікні) >>>


<<< повернутися | обговорити на форумі >>