<<< повернутися | обговорити на форумі >>

 

4 грудня 2008 року

II СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОНГРЕС КРЕДИТНИХ СПІЛОК

19 – 21 листопада 2008 року в Бухаресті (Румунія) відбувся II Східноєвропейський Конгрес кредитних спілок, який перехопив естафету проведення зборів представників рухів кредитних спілок Європейських країн, започатковану І Східноєвропейським Конгресом кредитних спілок проведеним в Москві у вересні минулого року. Участь у цьогорічному Конгресі, крім його організаторів – Центральної федерації кредитних спілок Румунії (FEDCAR) та представників Всесвітньої ради кредитних спілок (WOCCU), під патронатом та за підтримки якої проходив Конгрес, взяли представники Ірландії, Литви, Македонії, Молдови, Польщі, Росії, США, Узбекистану та України – загалом біля 150-ти учасників. До складу української делегації увійшли Катерина Калустова (НАКСУ), Людмила Кравченко (ОКС НАКСУ), Ліна Савєльєва (ВАКС), Анна Головицька (Проф-Консалт).

Програма Конгресу включала питання законодавчого забезпечення діяльності кредитних спілок, лобіювання, управління фінансами, маркетингу, повноважень органів управління тощо. Окрему увагу присутніх було зосереджено на проблемі подолання вже існуючих кризових явищ у фінансовому секторі та запобігання їхньому поглибленню. В контексті обговорення цього питання значну зацікавленість присутніх викликала доповідь щодо механізмів підтримки ліквідності кредитних спілок запроваджених в НАКСУ і ОКС НАКСУ. При цьому, було підкреслено про необхідність здійснення адекватного державного регулювання діяльності кредитних спілок в умовах економічної кризи.

Крім пленарних засідань Катерина Калустова та Людмила Кравченко провели окремі зустрічі з представниками рухів кредитних спілок Литви, Македонії, Польщі, Росії, Румунії, Узбекистану та WOCCU . Також, учасники Конгресу радо відгукнулися на запрошення взяти участь у святкуванні з нагоди 15-річчя НАКСУ, яке відбудеться у червні 2009 року.

В цілому ж, тепла атмосфера ІІ Східноєвропейського Конгресу кредитних спілок створена його організаторами, дозволила учасникам не лише обмінятися досвідом та презентувати свої останні досягнення, але й укріпила впевненість у вирішенні непростих завдань, що постали перед світовою кредитно-кооперативною системою.


 

 

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >>