<<< повернутися | обговорити на форумі >>

 

14/09/07

10-12 вересня в Москві пройшов Східно – Європейський Конгрес кредитних спілок

Всесвітня Рада кредитних спілок (WOCCU) та Російська Ліга кредитних 10-12 вересня організували та провели в Москві Східно – Європейський Конгрес кредитних спілок. Співорганізаторами Конгресу також виступили Ірландська Ліга кредитних спілок, Асоціація кредитних спілок Польщі, його проведення було підтримано Світовим Банком.

Участь в Конгресі взяли близько 200 представників кредитної кооперації з 14 країн світу, в том числі зі США, Ірландії, країн Центральної та Східної Європи, Середньої Азії та з Ірану.

Від України участь в цьому заході взяла делегація НАКСУ в складі 13 осіб. Вона була найчисельнішою після приймаючої сторони. В рамках фестивалю українські представники кредитного руху взяли активну участь у всіх його заходах. Зокрема, на головному пленарному засіданні з доповіддю виступив Президент НАКСУ Петро Козинець, в ході якої розповів про становлення системи кредитної кооперації на Україні та роль національного об`єднання кредитних спілок.

На закінчення своєї доповіді Петро Козинець вніс пропозицію провести черговий другий Східно – Європейський Конгрес в 2008 році в місті Києві. Ця ініціатива була одностайно підтримана всіма учасниками та отримала підтримку з боку WOCCU .

В засіданнях круглих столів та дискусійних сесіях від України також виступили Член Держфінпослуг – директор департаменту по нагляду за кредитними установами Андрій Оленчик, Вице-Президент НАКСУ, Голова правління Об’єднаної кредитної спілки НАКСУ Людмила Кравченко та Голова правління «Першого кредитного товариства» Андрій Азаров.

В ході чисельних зустрічей лідери кредитних спілок України мали змогу безпосередньо зустрічатися та обговорювати питання співпраці із представниками кредитного руху Росії, Узбекистану, Ірану та інших країн. Велику зацікавленість до конгресу проявили українські ЗМІ. Над матеріалами про цей форму працювали дві українські телекомпанії.

В кінці роботи фестивалю було підписано декларацію про спільну політику розвитку кредитної кооперації на території Східної Європи, Закавказзя, Центральної Азії та Ближнього Сходу.

Робота Форуму пройшла в теплій та дружній атмосфері. Найближчим часом на веб-сторінках НАКСУ та Російської Ліги кредитних спілок з`являться презентації учасників форуму та підсумки роботи.

Більш детальну інформацію читайте в найближчому номері Бюлетеня кредитних спілок України.

 

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >>