<<< повернутися | обговорити на форумі >>

 

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України (далі — Держфінпослуг) на лист Національної асоціації кредитних спілок України від 2 квітня 2007 року № 377/07 повідомляє.

Зміни до Ліцензійних умов провадження діяльності кредитних спілок з надання фінансових послуг, затверджені розпорядженням Держфінпослуг № 6868 від 27 лютого 2007 року (далі - Ліцензійні умови) набирають чинності 6 квітня 2007 року.

Відповідно до абзацу другого пункту 1.2 Ліцензійних умов для залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки та використання таких коштів для надання кредитів членам кредитної спілки, а також розміщення їх кредитною спілкою на депозитних рахунках в установах банків, в об'єднаній кредитній спілці, у державні цінні папери, кредитна спілка зобов'язана отримати ліцензію на здійснення діяльності по залученню внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки.

Згідно з частиною другою статті 34 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" здійснення діяльності, яка підлягає ліцензуванню, дозволяється тільки після отримання відповідної ліцензії. Особи, винні у здійсненні діяльності без ліцензії, несуть відповідальність згідно із законами України.

У випадку закінчення строку дії, тимчасового зупинення дії або анулювання ліцензії кредитної спілки на залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, кредитна спілка, на думку Держфінпослуг, має право видавати фінансові кредити своїм членам лише за рахунок та в межах:

1) капіталу кредитної спілки;

2) коштів об'єднаних кредитних спілок, залучених кредитною
спілкою, що є їх членом;

3) коштів спільних фінансових фондів асоціацій кредитних спілок,
утворених їх членами;

4) кредитів банків, коштів інших установ та організацій, крім внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, за умови наявності ліцензії на здійснення діяльності кредитної спілки з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів, крім внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки.


<<< повернутися | обговорити на форумі >>