<<< повернутися | обговорити на форумі >>

 

25-26 січня відбулося засідання Ради Національної асоціації кредитних спілок України. На засіданні були присутні 19 членів Ради, працівники Виконавчої дирекції асоціації та члени Наглядового Комітету НАКСУ.

На обговоренні були наступні питання:
• Про першочергові завдання НАКСУ, пов’язані зі статусом саморегулівної організації;
• Звіт Виконавчої дирекції про діяльність за 2006 рік та про хід виконання стратегічних планів НАКСУ;
• Фінансовий звіт НАКСУ та інфраструктурних організацій за 2006 рік;
• Про плановий бюджет на 2007 рік;
• Про заходи Виконавчої дирекції по підготовці переліцензування кредитних спілок;
• Про чергову Звітно-виборну Конференцію НАКСУ;
• Прийом КС в члени НАКСУ;
• Про проект змін до ліцензійних умов, який знаходиться на обговоренні;
• Про дисципліну членів Ради щодо виконання своїх обов’язків.

Як відомо 2 листопада в Міністерстві юстиції було зареєстровано Положення «Про делегування Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України окремих повноважень одній із всеукраїнських асоціацій кредитних спілок». Голова Ради НАКСУ Олександр Башкатов поінформував присутніх, що НАКСУ направила офіційного листа до Держфінпослуг з проханням додатково роз’яснити та конкретизувати вимоги. Було отримано відповідь від ДФП, в якій Комісія надала свої міркування та рекомендації щодо окремих положень п.2.5-2.9. Член Держфінпослуг – директор департаменту по нагляду за кредитними установами Андрій Оленчик, який був присутній на засіданні, прокоментував документ Комісії та відповів на численні запитання учасників засідання.

Після обговорення було прийнято рішення:

1. Підтримати в цілому міркування Держфінпослуг щодо п. 2.5 - 2.9 Положення про делегування Державною Комісією з регулювання ринків фінансових послуг України окремих повноважень одній із всеукраїнських асоціацій кредитних спілок, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 03.10.06 за № 6280, зареєстрований Міністерством Юстиції 02.11.06 за № 1186/13060;

2. Висловлюючи свою готовність до опрацювання та реалізації спільного плану заходів Рада НАКСУ, пропонує включити до складу спільної робочої групи наступні особи: О. Башкатов, В. Зубов, І. Галушко, В. Пилипенко, І. Ходневич, П. Козинець та Л. Кравченко;

3. Виконавчій дирекції НАКСУ в найкоротший термін надіслати офіційне звернення з даною постановою до Голови Комісії В.Б. Альошина.

Також Рада розглянула та затвердила фінансовий звіт НАКСУ та інфраструктурних організацій за 2006 рік. Фактичні доходи НАКСУ перевищили планові на 31% та склали 836 226 грн. Витрати Асоціації склали 612 201 гривень, що становить 99,8% від запланованих.
Було затверджено бюджет на 2007 рік. Зокрема, передбачено зростання штату Виконавчої дирекції НАКСУ на 5 чоловік. В 3 рази планується збільшити витрати на пропагандистську роботу НАКСУ. Плановий бюджет по дохідній частині затверджено на рівні 1,124 мільйонів гривень (+76% в порівнянні з 2006 роком), по витратній – 1,109 мільйонів гривень (+81%). В постанові по даному питанні було зазначено про можливість перегляду бюджету організації після вирішення питань, пов’язаних зі статусом саморегулівності.

Було затверджено пропозиції та зауваження Ради НАКСУ до Держфінпослуг щодо проекту змін до ліцензійних умов.
Також розглянуто питання про прийом в НАКСУ нових членів. Рада постановила:

1. Прийняти в НАКСУ КС “Українська кредитно-фінансова група” м. Київ;
2. Прийняти в члени НАКСУ зі спеціальним статусом КС “Альянс-С” смт. Ківшарівка м. Куп’янськ.

Було розглянуто питання про дисципліну членів Ради щодо виконання своїх обов’язків, оскільки деякі з них без пояснення причин регулярно пропускають засідання. Вирішено звернутись до таких осіб з пропозицією надати відповіді та повернутись до цього розгляду цього питання на наступному засіданні Ради НАКСУ.
Наприкінці засідання Рада НАКСУ вирішила провести чергову XIII Звітно-виборну Конференцію Асоціації 19 квітня 2007 року.

 

 


<<< повернутися | обговорити на форумі >>